Stikstof - De Bandenberg

De Bandenberg BV
Al meer dan 40 jaar een begrip in Hengelo!
De Bandenberg BV
T. +31742910851
Ga naar de inhoud

Stikstof

Service

Brandstofbesparing

Een band op de juiste bandenspanning levert de beste presentaties en uw auto verbruikt beduidend minder brandstof. Met stikstof gevulde banden blijven tot 3 maal langer op de juiste spanning en daardoor zijn brandstofbesparingen mogelijk van 5% of meer.
Minder slijtage
Stikstof is droog en schoon. Hierdoor blijven uw banden en velgen in topconditie. In tegenstelling tot perslucht waarin vaak vuil en restolie zit. Onafhankelijke testen wijzen uit dat uw banden tot 25% langer meegaan indien u ze vult met stikstof. Ook de velgen roesten niet meer en veroorzaken daardoor geen microlekkage via de velgrand en ventielkern meer.
Veiliger
Banden gevuld met stikstof warmen minder snel op. De band blijft in betere conditie door de afwezigheid van zuurstof en ozon. Daarmee wordt de kans op een klapband zeer gering. Omdat de band beter op spanning blijft houdt u de beste wegligging en een kortere remweg. Veiliger voor u en uw medeweggebruikers.
Milieuvriendelijk
Minder brandstofgebruik leidt tot minder vervuiling. Een moderne middenklasse auto heeft een CO2 uitstoot van ongeveer 180g/km en elke besparing leidt tot een vermindering van het broeikaseffect. Stikstof is reukloos, niet giftig en onbrandbaar. Stikstof draagt mee aan een schoner milieu.
Precisie en Hi-tech
Banden zijn vandaag de dag technische hoogstandjes. Zuiniger, veiliger met vaak topprestaties onder alle weer omstandigheden. Toch zijn ze allemaal afhankelijk van de juiste bandenspanning. Anders is zelfs de beste band niets waard. Stikstof en regelmatige controle garanderen de beste resultaten.

Veel gestelde vragen over stikstof.

Hieronder vindt u enkele vragen en antwoorden over stikstof en zijn toepassingen.

Is het vullen van banden met stikstof nieuw?
Nee, niet echt wat de eigenschappen van de stikstof zijn reeds lange tijd bekend. Het is de huidige techniek en de prijsstelling die nu voor iedereen toegankelijk maakt.

Kan ik mijn banden onderweg bijvullen met lucht?
Ja, echter gaat de werking wel achteruit en dient u bij een groot spanningsverschil uw band opnieuw te laten vullen met stikstof.

Is stikstof ook goed voor mijn motorbanden?
Ja. Er zijn geen nadelige redenen aan het vullen van banden met stikstof. Het argument dat men juist wil dat de band opwarmt klopt wel, echter meer voor het loopvlak. Ook in een race wil men zolang mogelijk op de juiste bandenspanning behouden voor optimale grip.


Gebruikt Formule 1 ook stikstof?
Ja, maar daar experimenteert men met meer dan alleen de bandenspanning en helpt stikstof om een optimaal resultaat de behalen. Meer en meer wordt stikstof in allerlei verschillende races gebruikt.

Zit er ook stikstof in vliegtuigbanden?
Ja, een vliegtuigband met “het” direct doen bij een lading en altijd op de juiste spanning zijn. Echter nog belangrijker is dat op 10 km hoogte alles bevriest en omdat stikstof absoluut droog is     (dauwpunt -70 graden) bevriest de inhoud van de band niet. Dus veiligheid staat hier voorop.

Kan ik het ook in mijn caravanbanden doen?
Natuurlijk. De voordelen voor caravans, aanhangers, oldtimers etc. zijn zeer groot. Immers staan dit soort voertuigen lang stil en worden dan intensief gebruikt. Met stikstof blijft de band beter op spanning en veroudert minder snel.


Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 074 - 29 10 851
E. info@bandenberg.nl
      Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
8:00 - 17:00 uur
Zaterdag
8:30 - 12:30 uur.

De Bandenberg BV
Al meer dan 40 jaar een begrip in Hengelo!
Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 0742910851
E. info@bandenberg.nl
      Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 0742910851
E. info@bandenberg.nl
      Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 0742910851
E. info@bandenberg.nl
      Terug naar de inhoud