Balanceren - De Bandenberg

De Bandenberg BV
Al meer dan 40 jaar een begrip in Hengelo!
De Bandenberg BV
T. +31742910851
Ga naar de inhoud

Balanceren

Service

Niet goed uitgebalanceerde banden veroorzaken trillingen, die kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto. Uw banden moeten worden uitgebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en na reparatie. De balancering moet worden gecontroleerd bij het eerste tekenen van trillingen.

Balanceren

Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn. Om de wielen te balanceren, heeft de bandenberg de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten zal moeten plaatsen om de wielen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.
Met behulp van de meest moderne balanceerapparatuur bepalen wij de grootte en positie van de onbalans. Vervolgens kan hij de exacte hoeveelheid balanceergewicht op de juiste plaats aanbrengen, en lost zo het probleem op.

Hunter gsp 9700, voor volmaakt balanceren!
De Hunter GSP 9700 lijkt op een wielbalanceermachine, maar kan veel meer. Dat spaart tijd en zink en opent nieuwe commerciële mogelijkheden. Geen balanceermachine maar een vibratiediagnosemachine.


Smart Weight

Balanceermachines gebruiken bandenmaten om de tolerantie te bepalen. Bij een groot wiel balanceert hij onnauwkeuriger, bij een klein wiel komt het op de laatste gram aan, dus dan werken ze met kleinere toleranties.
Is licht en moet dus wel degelijk nauwkeurig gebalanceerd worden. Een klein aanhangerwiel is relatief zwaar en vraagt dus geen grote nauwkeurigheid. Kortom, je kunt de tolerantie veel beter laten bepalen door het wielgewicht dan door de wielmaten, en dat is precies wat de Hunter doet. Smart Weight noemen we dat.”

Een band-velgcombinatie kan namelijk ook om heel andere redenen klachten geven. Allereerst door een hoogteslag. In tegenstelling tot andere apparaten meet de Hunter de hoogteslag belast. Belangrijk, want een hoogteslag die bij onbelast draaien optreedt, kan belast helemaal wegvallen of andersom. Bovendien geeft de Hunter aan hoe de band over de velg verdraaid moet worden om de bult van de band precies in de deuk van de velg te laten vallen. Het apparaat geeft bovendien aan óf deze band-velgcombinatie door verdraaien wel binnen de tolerantie kan komen. Is dat niet het geval, dan kun je je het werk van het verdraaien besparen.”

Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 074 - 29 10 851
E. info@bandenberg.nl
      Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
8:00 - 17:00 uur
Zaterdag
8:30 - 12:30 uur.

De Bandenberg BV
Al meer dan 40 jaar een begrip in Hengelo!
Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 0742910851
E. info@bandenberg.nl
      Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 0742910851
E. info@bandenberg.nl
      Contact
Robijnstraat  11
7554 TK Hengelo
T. 0742910851
E. info@bandenberg.nl
      Terug naar de inhoud